Nieuws

Zwolle geeft voorproefje KamerOperaFestival

ZWOLLE – Hoewel het KamerOperaFestival in Zwolle pas in april op het programma staat, wordt op 15 februari alvast een voorproefje gegeven. In het Zwolse theater Odeon spelen SchatKamerOpera en Theater Gnaffel een deel van de nieuwe opera Wie is Mignon.

Van 17 tot en met 26 april domineert kameropera in Zwolle tijdens het KamerOperafestival. Dat is nog ruim twee maanden te gaan, maar SchatKamerOpera en Theater Gnaffel willen de liefhebber een eerste indruk niet ontzeggen. Daarom spelen zij op zondag 15 februari een fragment uit hun nieuwe opera, Wie is Mignon, zo meldt Weblog Zwolle.

SchatKamerOpera, dat in 2005 en 2007 locatieproducties maakte voor het festival, heeft samenwerking gezocht met jeugdtheatergezelschap Gnaffel om een breder publiek te kunnen bereiken. Hun nieuwe opera – op tekst van Alice Zwolschen en muziek van Hugo Wolf en Steven Faber – gaat over de jonge Willem Meester, die zich aansluit bij een theatergezelschap omdat hij denkt daar zijn ware roeping te vinden.

Het voorproefje begint om 20.00 uur in theater Odeon en is gratis toegankelijk. Reserveren is wel noodzakelijk. Dat kan via info@gnaffel.nl.

Vorig artikel

Opera over Willem II wint prijs

Volgend artikel

Bostridge ontkracht Death in Venice

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.