Buitenlands nieuwsNieuws

Glimmerglass Opera haalt Zambello binnen

Regisseur Francesca Zambello is aangesteld als de nieuwe artistiek en algemeen directeur van de Glimmerglass Opera, een zomeroperahuis in de Verenigde Staten. Zambello neemt na dit seizoen het stokje over van Michael MacLeod.

Francesca Zambello (foto: Ken Howard).

De Glimmerglass Opera is een zomeroperahuis nabij Cooperstown, in de staat New York. Ieder jaar voert het operahuis in juli en augustus een aantal producties op. In 2010 zijn bijvoorbeeld veertig voorstellingen van afwisselend Tosca, The Tender Land van Copland, Le nozze di Figaro en Tolomeo van Händel te zien.

De editie van 2010 wordt de vijfde van directeur Michael MacLeod. En met vijf is het wel genoeg, maakte de directeur bekend aan diverse Amerikaanse media. Na deze zomer vertrekt hij als directeur.

Francesca Zambello neemt zijn functie over. Zambello regisseert zowel in de musicalwereld als de operawereld. Ze deed enkele grote producties op Broadway, maar stond ook in operahuizen als de Metropolitan Opera, het Royal Opera House en de Opéra National de Paris. Ze is momenteel artistiek adviseur van de San Francisco Opera, waar ze een nieuwe enscenering van Der Ring des Nibelungen van Wagner maakt.

Zambello deed voor het eerst in 1997 een productie bij de Glimmerglass Opera en zei dat ze het een eer vindt om MacLeod op te volgen. Ze begint op 1 september 2010 met haar nieuwe job.

Zie voor meer informatie de website van de Glimmerglass Opera.

Vorig artikel

Violetta en Giorgio dragen slordige Traviata

Volgend artikel

Zürich is verliefd op Vittorio Grigolo

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.