Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Zambello wordt directeur in Washington

Washington14 september 2012 Geen reacties

De Washington National Opera heeft Francesca Zambello aangesteld als artistiek directeur. De regisseuse begint op 1 januari 2013 aan haar nieuwe job en blijft ondertussen ook het Glimmerglass Festival runnen.

Francesca Zambello (foto: Ken Howard).

Zambello is een welluidende naam in operaland. Met name als regisseur heeft ze het tot grote hoogten geschopt, met producties voor onder meer het Royal Opera House in Londen en ook de Washington National Opera.

In Washington werd ze in juni 2011 al aangesteld als artistiek adviseur. Rond die tijd nam Plácido Domingo afscheid als algemeen directeur. Het was volgens de Washington Post dan ook een kwestie van tijd voordat Zambello een positie aan de top van het operahuis toebedeeld zou krijgen.

Dat nieuws kwam donderdag naar buiten. Hoewel haar functienaam iets verschilt met die van Domingo, zou je haar als zijn opvolger kunnen zien. Ondertussen blijft ze ook de leiding van het Glimmerglass Festival, zo’n 450 kilometer ten noorden van Washington, in handen houden.

Zambello zal de repertoirekeuze en casting in Washington voor haar rekening gaan nemen. Verder zal ze zich gaan inzetten voor het Domingo-Cafritz Young Artist Program en blijft ze één productie per jaar regisseren voor het operahuis.

Aan de Washington Post vertelt Zambello dat ze zich de komende tijd wil inzetten voor meer nieuw werk, meer Amerikaanse zangers, meer producties per seizoen en een grotere zichtbaarheid in Washington, waar operahuis en politiek weinig band hebben.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.