Nieuws

Royal Opera House brengt opera over Anna Nicole Smith

LONDEN – In 2011 gaat in het Royal Opera House een opera over het leven van het Amerikaanse model Anna Nicole Smith in première. Elke twee jaar wil het Londense operahuis een nieuwe opera uitvoeren. Het verhaal van Nicole Smith leent zich daar uitstekend voor.

Nicole Smith was een Amerikaans model en actrice, die na een bewogen leven in 2007 op 39-jarige leeftijd overleed aan een overdosis medicijnen. De opera gaat onder meer over de plotselinge dood van haar 20-jarige zoon en haar huwelijk met een 89-jarige oliemagnaat toen ze 26 was.

„Het is een heel triest verhaal”, vertelde Elaine Padmore, directeur van het operahuis, aan The Guardian. „Het is een parabel over beroemdheid en wat dat doet met mensen. Het kan ontroerend zijn, het kan grappig zijn en het vertelt universele waarheden over de menselijke zwakte.”

De opera wordt gecomponeerd door Mark-Anthony Turnage. Het libretto komt van Richard Thomas, die onder meer meewerkte aan Jerry Springer The Opera.

Vorig artikel

Meesterzangers in het Concertgebouw

Volgend artikel

Politie verwart operagezang met geschreeuw

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.