Nieuws

Cité de l’Opera: Jonas, Nikkie en Nina

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 299.

Drempels weg
Publiek mag nu zonder verklaringen over vaccinatie of testuitslagen naar de opera in München.

Sterren
Bij de Elbphilharmonie kriebelt het nu de versoepelingen in Duitsland verder worden ingevoerd. De planners gingen snel aan de slag en verzamelden sterren voor op het Hamburgse podium.

Vlam in de pijp
Vanaf 12 juni vindt de jaarlijkse Cardiff Singer of the World-competitie plaats. De trucks van de BBC staan klaar om te vertrekken voor de registratie van de deelnemers.

Ook de Cardiff-competitie moet het dit jaar zonder publiek doen. Via BBC 4 is de wedstrijd te volgen.

Met de hamper in het gras
Het verjaardagsfeestje van Wigmore Hall werd gehouden op Portman Square, tussen de Wallace Collection en Selfridges, in hartje Londen. Het ging op zijn Brits, dus op een kleedje in het gras.

Langzaamaan haasten
De legendarische Shirley Verrett adviseerde jonge talenten niet te snel te gaan. Gisteren zou ze jarig zijn. Verrett overleed in 2010 op 79-jarige leeftijd.

#Bestineurope
Wat Malta niet lukte bij het Eurovisie Songfestival, lukt wél bij het vaccineren, althans volgens tenor en Maltees Joseph Calleja.

13 in Milaan
De Scala van Milaan heeft zijn plannen voor het komende seizoen onthuld. Dertien opera’s, startend met Macbeth, staan op het programma. In februari/maart 2022 moeten we DNO-chef Lorenzo Viotti even missen in Amsterdam. Hij is dan in Milaan voor Thaïs, met in de cast onder anderen Marina Rebeka.

Liedfeest
Zondag is het lieddag vanuit Zeist. Nog even online, maar wel met een fijne line-up.

Kopje koffie
Vergeet Mireille en Hans of Koffietijd met Tineke. Dit wordt anders: Coffee with Kaufmann, een nieuwe serie op het YouTube-kanaal van de tenor. Hij begint op 2 juni.

Hannover met Nederlandse inbreng
De Staatsoper Hannover heeft het programma voor seizoen 2021/2022 gepresenteerd. In verschillende producties zijn DNOA-alumni Nina van Essen en Nikki Treurniet te zien.

Lekker bijdehand
Dame Sarah reageerde op een BBC-tweet.

Vorig artikel

Lied Festival Zeist organiseert online festivaldag

Volgend artikel

Annemarie Kremer is prachtige Violanta

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.