Home » Nieuws

Veel vocaal in programma Concertgebouw

25 februari 2009 2 reacties

door

AMSTERDAM – In 2009/2010 kan de liefhebber zich verheugen op veel vocale muziek in het Concertgebouw, zo blijkt uit de eigen programmering die het Concertgebouw gisteren bekendmaakte. Klinkende namen als Cecilia Bartoli, Renée Fleming en Danielle de Niese zullen Amsterdam aandoen.

‘In 2009/2010 is er veel aandacht voor de stem’, licht het Concertgebouw toe. In de Grote Zaal geven tal van solisten en koren daar handen en voeten aan. In de serie ‘Vocaal in de Grote Zaal’ treden namen als Anna Larsson, Renée Fleming en Matthias Goerne op. In de ‘Koorserie’ staan koren als Collegium Vocale Gent, het Koor van het Mariinski Theater en het Monteverdi Choir ingepland.

Ook Cecilia Bartoli komt volgend seizoen voorbij, dit keer om met het orkest Il Giardino Armonico de Italiaanse achttiende eeuw te laten klinken. Verder zullen Magdalena Kožená en Danielle de Niese in de serie ‘Oude Meesters’ aria’s van Vivaldi en Händel uitvoeren.

In de Kleine Zaal is het vocale werk niet minder. Met dank aan solisten als Anne Sofie von Otter, Anna Caterina Antonacci, Anne Schwanewilms, Christian Gerhaher en de Nederlandse mezzo Christianne Stotijn.

Nieuw in de Grote Zaal is de ‘Requiemserie’. Daarin worden de requiems van Mozart, Fauré en Britten (de laatste onder leiding van Jaap van Zweden) uitgevoerd.

De seriebrochure Eigen Programmering, waarin alle details te vinden zijn, is vanaf 28 februari beschikbaar. Zie ook www.concertgebouw.nl.

2 reacties »

 • Victor Baarn zei:

  Wie helpt mij?

  Ben al mijn concertbezoeken aan het reconstrueren. Ben in (volgens mij) 2010 of 2011 in het Concertgebouw geweest waarbij Barok werd gespeeld en een sopraan en mezzosopraan duetten zongen. Geen sterrennamen die avond, wel een goede musicale avond. De sopraan was een blonde tengere scandinavise van rond de 50. De mezzo een iewat forsere, volgens mij Duitse.

  Maar nergens kan ik volgens mij het programma uit 2010 of 2011 online terugvinden van het Concertgebouw.

 • Michiel Floris zei:

  Zou het wellicht het concert kunnen zijn van Lisa Larsson en Nathalie Stutzmann van 18 augustus 2011.
  Hierbij de link
  http://www.concertgebouw.nl/concerten-en-tickets/ontroerende-en-operateske-pergolesi?path=archief%3Dja%2Fevent%3D15949%2Fgezocht-op%3DLarsson

  Nathalie Stutzmann is weliswaar een francaise, maar misschien deed haar achternaam anders vermoeden.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.