Buitenlands nieuwsNieuws

Slatkin trekt zich terug uit Met-productie

Dirigent Leonard Slatkin heeft zich teruggetrokken uit een Traviata-productie bij de Metropolitan Opera. Na de eerste voorstelling kreeg de maestro veel kritiek over zich heen, al is dat niet de officiële reden van zijn vertrek. Dat bericht de New York Times.

Slatkin, de muzikaal directeur van het Detroit Symphony Orchestra, zou oorspronkelijk Ghosts of Versailles dirigeren, een opera van John Corigliano. Uit kostenoverwegingen besloot de Met die productie echter in te wisselen voor een ‘good oldy’, de Traviata-productie van Franco Zeffirelli.

Slatkin, die na twaalf jaar terugkeerde bij de Met, had nog nooit La Traviata gedirigeerd. Wellicht dat het daar aan lag. De pers was in elk geval vernietigend na de eerste voorstelling. ,,Ik heb zelden zo’n slechte coördinatie tussen de dirigent en de cast gehoord”, schreef de recensent van de New York Times bijvoorbeeld.

Donderdag maakte de Met bekend dat Slatkin vanwege ‘persoonlijke redenen’ de voorstellingenreeks niet zal afmaken. De manager van de maestro voegde daar in een statement aan toe dat Slatkin meent dat zijn ideeën over de opera niet stroken met die van de zangers.

De volgende voorstellingen van La Traviata worden geleid door Marco Armiliato, Steven White en Yves Abel.

Vorig artikel

Twee kijktips voor Les Troyens

Volgend artikel

Pasen in Berlijn: Alagna, Garanca én Flórez

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.