Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Slatkin trekt zich terug uit Met-productie

New York2 april 2010

door

Dirigent Leonard Slatkin heeft zich teruggetrokken uit een Traviata-productie bij de Metropolitan Opera. Na de eerste voorstelling kreeg de maestro veel kritiek over zich heen, al is dat niet de officiële reden van zijn vertrek. Dat bericht de New York Times.

Slatkin, de muzikaal directeur van het Detroit Symphony Orchestra, zou oorspronkelijk Ghosts of Versailles dirigeren, een opera van John Corigliano. Uit kostenoverwegingen besloot de Met die productie echter in te wisselen voor een ‘good oldy’, de Traviata-productie van Franco Zeffirelli.

Slatkin, die na twaalf jaar terugkeerde bij de Met, had nog nooit La Traviata gedirigeerd. Wellicht dat het daar aan lag. De pers was in elk geval vernietigend na de eerste voorstelling. ,,Ik heb zelden zo’n slechte coördinatie tussen de dirigent en de cast gehoord”, schreef de recensent van de New York Times bijvoorbeeld.

Donderdag maakte de Met bekend dat Slatkin vanwege ‘persoonlijke redenen’ de voorstellingenreeks niet zal afmaken. De manager van de maestro voegde daar in een statement aan toe dat Slatkin meent dat zijn ideeën over de opera niet stroken met die van de zangers.

De volgende voorstellingen van La Traviata worden geleid door Marco Armiliato, Steven White en Yves Abel.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.