Buitenlands nieuwsNieuws

Dertien nieuwe producties bij Oper Frankfurt

De Oper Frankfurt presenteert in seizoen 2010/2011 dertien nieuwe producties en veertien reprises. Bekende artiesten die het Frankfurtse toneel zullen betreden, zijn onder andere Aleksandrs Antonenko, Catherine Foster, Anne Sofie von Otter en Frank van Aken.

De Opera Frankfurt opent haar nieuwe seizoen met de Duitse première van Medea van Aribert Reimann. Daarnaast zijn er twaalf andere nieuwe producties. Bekende titels als Les contes d’Hoffmann, Tosca en Die Fledermaus, maar ook onbekender werk als Moord in de Kathedraal van Pizzetti, Luci mie traditrici van Sciarrino en Kullervo van Sallinen.

Onder de reprises zitten vele bekende titels: Le nozze di Figaro, Don Carlo, Die Zauberflöte, Simon Boccanegra en Tristan und Isolde.

Er zijn in het seizoen opvallend veel double bills te bewonderen. Dido and Aeneas is in een nieuwe productie gekoppeld aan Hertog Blauwbaards Burcht. Een andere nieuwe productie combineert werken van Zemlinsky, Schönberg, Mahler en Joneleit. Er is een reprise van de dubbel L’heure espagnol en La vida breve en een reprise van de combi L’oracolo en Le Villi.

Veel producties worden ingevuld met het ensemble van het Duitse operahuis. Enkele bekende namen die verder de revue zullen passeren, zijn Aleksandrs Antonenko, die de rol van Cavaradossi in Tosca gaat zingen, Catherine Foster, die als La Wally voorbijkomt, Anne Sofie von Otter, titelrolspeelster in Médée van Charpentier, en de Nederlandse tenor Frank van Aken, als de geliefde van La Wally.

Zie voor meer informatie de website van de Oper Frankfurt.

Vorig artikel

De triomf van de Nibelung

Volgend artikel

Schreker en Wagner verwennen Los Angeles

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.