BinnenkortNieuws

Opera Vlaanderen wijzigt plannen

Begin januari presenteerde Opera Ballet Vlaanderen zijn plannen voor het jaar. Een maand later ziet het zich genoodzaakt om wijzigingen aan te brengen. Diverse producties worden live gestreamd in plaats van voor publiek in de zaal opgevoerd, waaronder een concertante Ariadne auf Naxos op 14 februari.

Muziekdirecteur Alejo Pérez. (© Filip Van Roe / Opera Ballet Vlaanderen)

Het motto van Opera Vlaanderen is dit jaar: live wanneer het kan, online zolang het moet. Begin januari ging het Vlaamse operahuis er nog van uit dat het half februari weer echt live kon gaan, maar door ‘de onvoorspelbaarheid van de pandemie en de maatregelen’ moet het gezelschap daarop terugkomen.

Vier producties gaan als livestream in première, niet voor publiek in de theaters in Antwerpen en Gent. Op 14 februari is Ariadne auf Naxos te zien, gedirigeerd door Alejo Pérez, met Carla Filipcic-Holm, Michael Weinius, Lisa Mostin en Raehann Bryce-Davis in de hoofdrollen. De stream kost 10 euro en is tot en met 28 februari te zien.

Ook als stream te zien zijn Usher van Annelies Van Parys (vanaf 27 februari), de wereldpremière van de dansvoorstelling Palmos van Adonis Foniadakis (vanaf 21 maart) en de voorstelling Dido and Aeneas Remembered van Henry Purcell/Kalle Kalima (vanaf 24 april). De programmering na 24 april blijft vooralsnog intact.

Zie voor meer informatie de website van Opera Vlaanderen.

Vorig artikel

Opera in de media: week 6 van 2021

Volgend artikel

Stefano Mazzonis di Pralafera overleden

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.