Home » Nieuws

Weer zegt Villazón af

8 april 2009

door

NEW YORK – Tenor Rolando Villazón had nog vier L’Elisir d’Amore’s te gaan bij de Metropolitan Opera in New York, maar heeft ze allemaal afgezegd. De officiële reden: een fikse keelontsteking.

Villazón, die de rol van Nemorino in de opera van Donizetti op zich moest nemen, had zich ook al voor de eerste twee voorstellingen in New York teruggetrokken. Dat bericht The Associated Press.

Eerder dit jaar liep een optreden van Villazón in Lucia di Lammermoor al in de soep, ook officieel vanwege ziekte. En het is niet alleen New York waar de Mexicaanse tenor het wel eens laat afweten. Zo ontving Baden-Baden onlangs een brief van Villazón dat hij een lang en breed aangekondigde voorstelling niet door kon laten gaan, omdat hij de rol niet geschikt voor hem vond op dit moment.

Zijn afzeggingen voeden, samen met het half jaar dat hij vorig jaar eruit lag, de speculaties dat Villazón ernstige vocale problemen heeft. Noemenswaardig detail: op zaterdag 2 mei staat er een recital van hem gepland in het Concertgebouw in Amsterdam.

Voor wat betreft L’Elisir d’Amore: Brian Banks zal Villazón vandaag (8/4) vervangen. Wie daarna het Nemorino-jasje aan mag trekken, is nog niet bekend.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.