Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Tenor Franco Tagliavini overleden

26 augustus 2010 1 reactie

Franco Tagliavini is vorige week op 75-jarige leeftijd overleden. Dat berichten diverse Italiaanse media. Tagliavini was een Italiaanse tenor. Hij maakte twintig jaar lang carrière in de grootste operahuizen en zong met artiesten als Maria Callas en Joan Sutherland.

Verschillende Italiaanse kranten kondigden vorige week de rouw af in ‘de wereld van de opera’ en ‘de wereld van belcanto’. Gerouwd werd om de dood van Franco Tagliavini, een ‘briljante’ maar niet altijd op waarde geschatte tenor.

Tagliavini debuteerde in 1961 als Canio in Pagliacci. Een optreden in Tosca in Catania opende voor hem de deuren van grote Italianse operahuizen en in 1964 brak hij internationaal door. Hij zong onder meer in San Francisco, New York, Wenen, Parijs en Londen.

In 1983 beëindigde Tagliavini zijn carrière. Hoewel hij nog steeds een veelgevraagd zanger was, wilde hij de rest van zijn leven doorbrengen met zijn vrouw Eliane in Novellara, zijn geboorteplaats. Daar overleed hij ook, nadat hij de afgelopen maanden in het ziekenhuis had gelegen.

Hieronder een In Memoriam-filmpje van Youtube, met daarin een passage uit Adriana Lecouvreur.

door

1 reactie »

 • Rob Regouw zei:

  L.S.,
  Ben wel erg laat met reageren, maar beter laat dan nooit!
  Franco Tagliavini heeft nooit met Maria Callas gezongen.
  Er is een vergissing gemaakt met Ferruccio Tagliavini. Met de laatste heeft Callas in 1954 Mefistofele en Lucia gezongen. In 1959 was hij Callas’ Edgardo in de plaatopname van Lucia di Lammermoor.
  Maar Franco T. zingt fantastisch! Zong bedoel ik…

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.