Binnenkort

Derde keer Opera aan de Schie in Schiedam

Op zaterdag 11 en zondag 12 september vindt voor de derde keer het festival Opera aan de Schie plaats in Schiedam. De zaterdag wordt gevuld met solistische optredens, de zondag is er voor optredens van diverse operakoren en een meezing-concert in de Grote Kerk.

Opera aan de Schie is een kleinschalig zangfestival dat sinds 2008 ieder jaar in september in Schiedam georganiseerd wordt. Een weekend lang zijn er op diverse podia in het centrum van de stad optredens van solisten en koren te zien. Het festival is standaard gekoppeld aan de Open Monumentendag Schiedam.

Op zaterdag 11 september zijn er tussen 12.00 en 16.00 uur vele concerten met aria’s en duetten te horen, van zangers als Florian Bonneau, Nicole Fiselier, Katrien Nauwelaerts en Saskia Voorbach. Zij treden op historische locaties op, zoals de Korenbeurs, Hoeve Sophia en het Stedelijk Museum.

Op zondag 12 september geven koren als het Rotterdams Opera Koor, het Opera Koor Dordrecht en het Westlandkoor Concordia concerten met bekend en minder bekend operarepertoire. Zij doen dat tussen 13.00 en 16.00 uur in Land van Belofte en de Grote Kerk. Van 16.00 tot 16.30 uur is er vervolgens een ‘Opera-sing-along’ in de Grote Kerk.

Zie voor meer informatie de website van Opera aan de Schie.

Vorig artikel

Tenor Franco Tagliavini overleden

Volgend artikel

Joan Sutherland in 15 quotes

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.