Nieuws

Sytse Buwalda schrijft eerste boek

De gevierde countertenor Sytse Buwalda heeft zijn debuut als schrijver gemaakt. Sinds vandaag ligt zijn boek Mijn naam is Boom in de winkels. In de bundel met verzen gunt Buwalda de lezer ‘een blik in de bijzondere wereld van een gepassioneerd zanger’.

Sytse Buwalda viert dit jaar zijn 25-jarig jubileum als artiest. Hij is één van de bekendste countertenoren in Nederland en heeft meer dan 125 cd’s opgenomen. Daarnaast reisde hij veel rond de wereld als zanger.

Al die ervaringen gaven Buwalda de inspiratie om de nodige verzen te schrijven, die door Uitgeverij Scriptum in een 64 pagina’s tellend boekje zijn uitgegeven. De verzen zijn voorzien van ‘sprookjesachtige illustraties’ van Miriam Fleuren. Gerrit Komrij schreef een woord vooraf.

Het boek gaat over thema’s als de vergankelijkheid van roem, de onsterfelijke ziel, de moeilijk opvoedbare jeugd, het beknotten van ouderen en vele andere zaken.

Zie voor meer informatie de website van Uitgeverij Scriptum.

Vorig artikel

Opera per Tutti: opera zonder drempel

Volgend artikel

Harding leidt geweldige Carmina Burana

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. 15 september 2010 at 20:35

    Sommige mensen kunnen ook alles! Bravo voor Sytse en hulde voor zijn 25-jarig jubileum.