BinnenkortNieuws

Die Fledermaus in de onderwereld

Het koor Viva la Musica speelt op 21 en 22 november in Theater Markant in Uden een kruising tussen Die Fledermaus van Strauss en Orpheus in de onderwereld van Offenbach: Fledermaus in de onderwereld.

Viva la Musica wil met de voorstelling laten zien “hoe leuk operette eigenlijk is”. Daarvoor mengt het gezelschap scènes uit Offenbachs komedie Orpheus in de onderwereld door de beroemde operette Die Fledermaus van Johann Strauss jr. “De muziek van Offenbach en Strauss past geweldig bij elkaar en ook de verhaallijnen sluiten naadloos aan”, aldus Viva la Musica.

Het verhaal in een notendop: “Operadiva Rosalinde is getrouwd met bankier Eisenstein. Ooit, als ster van het operettetheater, speelde ze Eurydice in Orpheus in de onderwereld. Alfred, haar ex-minnaar die Orpheus speelde, heeft haar nooit kunnen vergeten en staat nu opeens voor haar neus. (…) Dan ontspint zich een verhaal over ontrouw, met persoonsverwisselingen, en vooral veel champagne.”

De voorstelling wordt begeleid door Kamerorkest Alveare onder leiding van Ago Verdonschot. Balletschool Chantal van de Water verzorgt de dans en in de cast zingen Sytse Buwalda (Orlovsky), Monique Krüs (Rosalinde en Eurydice), Uros Petracs (Alfred, Blind en Orpheus), Vitali Rozynko (Falke), Job Hubatka (Frank) en Hans van de Scheur (Eisenstein). Het geheel wordt geregisseerd door Machteld van Bronkhorst, die tevens het concept bedacht en voor het ontwerp en de belichting zorgt.

Fledermaus in de onderwereld wordt op 21 en 22 november uitgevoerd in Theater Markant in Uden. Zie voor meer informatie de website van Viva la Musica.

Vorig artikel

Opera Gala: DNO viert verjaardag in stijl

Volgend artikel

Gilbertsson: “Ik wilde zo graag bariton zijn”

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.