Buitenlands nieuwsNieuws

Theater Basel weer operahuis van het jaar

Het Opernwelt Jahrbuch 2010 heeft het Theater Basel voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot operahuis van het jaar. De Munt uit Brussel oogstte eveneens veel waardering. Operazanger- en zangeres van het jaar werden Christian Gerhaher en Marlis Petersen.

Het Duitse tijdschrift Opernwelt verzamelt jaarlijks de oordelen van de internationale pers over het afgelopen operaseizoen en deelt aan de hand daarvan de nodige titels uit. In de editie 2009/2010 is het Theater Basel, net als vorig jaar, uitgeroepen tot beste operahuis van het jaar.

Tot beste productie van het seizoen 2009/2010 werd de Macbeth-productie van regisseur Krzystof Warlikowski en dirigent Paul Daniel bij De Munt in Brussel uitgeroepen.

De Munt haalde daarnaast nog vele andere vermeldingen binnen, waarmee het één van de meest geciteerde niet-Duitse operahuizen is. Zo vonden diverse journalisten Paul Daniels de beste dirigent en stemden vier Duitse media op het koor van De Munt als beste operakoor.

Ingo Metzmacher werd dirigent van het jaar, Marlis Petersen zangeres van het jaar, Christian Gerhaher zanger van het jaar en Cecilia Bartoli’s album Sacrificium werd uitgeroepen tot cd/dvd van het jaar.

Vorig artikel

Roméo et Juliette als kil oorlogsverhaal

Volgend artikel

Jaroussky zingt Monteverdi in Amsterdam

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.