Binnenkort

Jaroussky zingt Monteverdi in Amsterdam

Philippe Jaroussky zingt op woensdag 13 oktober samen met sopraan Nuria Rial liefdesliederen van Monteverdi in het Concertgebouw. Ze worden begeleid door het barokensemble L’Arpeggiata onder leiding van Christina Pluhar.

Het album Teatro d'Amore.

Jaroussky, Rial en L’Arpeggiata verenigden in 2009 hun krachten en maakten het album Teatro d’Amore, een cd met instrumentale en vocale muziek uit Monteverdi’s rijke repertoire. Op het album klinkt bijvoorbeeld één van de meest beroemde liefdesduetten uit het barokrepertoire: ‘Pur ti miro’ uit L’incoronazione di Poppea.

Het album werd enthousiast onthaald. ,,Als je Christina Pluhar en haar ensemble L’Arpeggiata nog niet gezien hebt, wordt het hoog tijd”, schreef de BBC bijvoorbeeld.

Woensdag 13 oktober biedt het Concertgebouw een mogelijkheid om aan die oproep gehoor te geven. De twee zangers en het ensemble geven dan een concert, gebaseerd op hun album. Oftewel: een avond lang Monteverdi-repertoire.

Het concert begint om 20.15 uur in de Grote Zaal. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Hieronder een fragment van een eerder ‘Teatro d’Amore’-concert dat Jaroussky, Rial en Pluhar gaven in Metz.

Vorig artikel

Theater Basel weer operahuis van het jaar

Volgend artikel

Nieuwe cd Kaufmann: opera op z’n best

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.