Buitenlands nieuwsNieuws

Netrebko: ‘Uiterlijk helpt je niet in dit vak’

Stersopraan Anna Netrebko wordt door sceptici vaak nagedragen dat ze vooral door haar look de operatop heeft gehaald, niet door een hoogstaande stem. De Russin vindt dat flauwekul, vertelt ze in gesprek met de Kleine Zeitung. ,,Dat gaat bij mij het ene oor in en het andere uit.”

Anna Netrebko (foto: Kasskara / Deutsche Grammophon).

Anna Netrebko (1971) is één van de populairste operazangeressen van dit moment. Ze brengt publieken over de hele wereld in zwijmel met haar optredens. Tegelijkertijd is er van meet af aan een groep critici geweest die het allemaal gebakken lucht vond. Geen stem, alleen maar glitter en glamour.

De Russin is zich dat bewust. ,,Veel mensen menen dat ik geen stem heb en geen talent. Dat het allemaal een hype is rond mijn persoon”, zegt ze in de Kleine Zeitung. ,,Maar weet je wat? Dat gaat bij mij het ene oor in en het andere uit. Hoe kun je bewijzen wat je werkelijk kan? Door hard te werken. En dat heb ik gedaan. Ik heb daarnaast fotoshoots gedaan, maar ik ben altijd zeer toegewijd geweest. Al mijn collega’s kunnen dat bevestigen.”

Zonder stem red je het simpelweg niet in de operawereld, vervolgt Netrebko. ,,Dan word je niet serieus genomen. Misschien dat men je een paar dagen lang de hemel in prijst, maar als je niets kan, stort je vanzelf weer naar beneden. Er goed uitzien helpt je in dit vak niet verder. Het is een zeer serieus te nemen beroep.”

Het volledige interview met Netrebko is te lezen op de website van de Kleine Zeitung.

Vorig artikel

Strauss en Mahler in bescheiden ornaat

Volgend artikel

Israël krijgt eerste Wagner Society

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.