Nieuws

Cité de l’Opera: Edwin, Anna en Freddie

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 283.

Black voices
De LA Opera publiceert een artikel in het kader van Black History Month. Het gaat onder meer over mezzosopraan Raehann Bryce-Davis. Zij wordt ‘a sterling example of a renewed hope for the art form of opera’ genoemd.

Het geluid van de opera
Eindelijk is er de applausmachine. Thuis naar een stream kijken wordt nog realistischer door deze webpagina. Hij produceert verschillende applauzen, met of zonder boegeroep. Er is ook ander specifiek operazaalgeluid als kraakpapiertjes en een gsm die afgaat. Het geluid van dames die aan andere dames de boventiteling voorlezen is helaas niet aanwezig.

Wesendonck met Lise
Van Lise Davidsen verschijnt binnenkort een cd. Ze nam voor Decca afgelopen zomer en najaar werk van onder anderen Beethoven en Verdi op. De complete Wesendonck-Lieder van Wagner staan ook op de cd.

Papierwinkel
Tenor Ed Lyon gaat het meemaken: als ingezetene van het Verenigd Koninkrijk na de Brexit optreden in een Europees land.

Schok
Eleonora Buratto reageerde op het overlijden van de Luikse intendant Stefano Mazzonis di Pralafrera.

Rara Rossini
Het label Opera Rara heeft opera’s van Rossini opgenomen die maar zelden de concertzalen en de operahuizen halen. Denk aan titels als Adelaide di Borgogna en Bianca e Falliero. Deze maand is het bij Rara Rossini-maand.

Nieuwe cd
Vijf eeuwen muziek staat er op het album Rebirth van Sonya Yoncheva. Het verschijnt binnenkort.

Freddie maakt een plaat
Tenor Freddie De Tommaso, we zagen hem een jaar geleden in Amsterdam in Nabucco, werkt ook aan een soloalbum.

Matthias in 010
Om naar uit te kijken: Matthias Goerne zingt Diepenbrock bij het RPhO.

Anna met alleen piano
De New York Times is positief over het recital dat Anna Netrebko gaf voor de Metropolitan Opera, maar mist het orkest van het huis. Die worden niet of slecht betaald op het moment. De krant meent: ‘A return to live performance, with the Met’s essential artists fully paid, cannot come soon enough.’

Mensenwerk
Muziekman Edwin Rutten vertelde in een persoonlijk gesprek over de dingen die er echt toe doen in het leven.

Puccini in Zagreb
Het hoeft niet altijd uit Londen of Wenen te komen. Dit is de opera van Kroatië die Turandot van Puccini brengt.

Vorig artikel

Stefano Mazzonis di Pralafera overleden

Volgend artikel

Laula! mengt barok en Baltische volksmuziek

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.