Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Israël krijgt eerste Wagner Society

26 november 2010 Geen reacties

De advocaat Jonathan Livni heeft de eerste Wagner Society van Israël opgericht, waarmee hij het taboe op de uitvoering van muziek van Richard Wagner wil doorbreken. De organisatie is inmiddels goedgekeurd door de overheid.

Het is niet verboden om muziek van Richard Wagner uit te voeren in Israël, maar het gebeurt niet veel. Wagner staat bekend om zijn antisemitische geschriften en was de favoriete componist van Adolf Hitler, waardoor hij meestal gemeden wordt. En die keren dat er werk van hem opgevoerd werd, waren omstreden.

Jonathan Livni wil hier verandering in brengen, maakte hij tegenover AFP bekend. ,,We hebben als doel om de productie van Wagners werken te promoten, en dan met name bij de Tel Aviv Opera, om zo een einde te maken aan de boycot van één van de belangrijkste componisten van de negentiende eeuw”, zei hij tegen het persbureau.

Livni’s Wagner Society begon met tien leden. Inmiddels zijn dat er ongeveer honderd en is de organisatie erkend door zowel de Israëlische overheid (volgens ClassicalMusic.org) en de International Association of Wagner Societies.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.