Binnenkort

Connolly zingt Dido in Concertgebouw

Sarah Connolly zingt zondag 6 februari de rol van Dido in een concertante opvoering van Purcells meesterwerk Dido and Aeneas in het Concertgebouw. Connolly is één van de meest geroemde Dido-vertolkers van dit moment. Profiteer nu van 10 euro korting.

Dido and Aeneas is één van de bekendste opera’s uit het barokrepertoire, niet in het minst door de aria ‘When I am laid’. Collegium Vocale Gent en Musica Amphion voeren het werk zondagmiddag 6 februari concertante uit in de Grote Zaal van het Concertgebouw.

Sarah Connolly (foto: Peter Warren).

De hoofdrollen worden bezet door international gerenommeerde zangers. Sarah Connolly zingt Dido. De Britse mezzo wordt door velen beschouwd als dé Dido van dit moment, aldus de organisatie. Musicalcriticism.com omschreef haar bijvoorbeeld als ’the leading Dido of our day’.

Connolly heeft zelf de vertolkers van de rollen van Aeneas en Belinda uitgezocht: respectievelijk bas Christopher Maltman en sopraan Malin Christensson.

De opera-uitvoering wordt voorafgegaan door een anthem (‘My heart is inditing’) en ‘O, let me weep’ uit Purcells Fairy Queen, gezongen door Connolly.

Kaarten voor het concert zijn met 10 euro korting te bestellen op de website van het Concertgebouw. Klik hier.

Zie voor meer informatie over het concert de website van Fred Luiten Concertorganisatie.

Hieronder alvast een voorproefje. Connolly zingt ‘When I am laid’ (inclusief recitatief en aansluitende koorpassage) tijdens een concert in 2009 in Londen.

Vorig artikel

Matthews geeft recital in Concertgebouw

Volgend artikel

Lezersrecensie: Henkie’s Sluwe Vosje

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.