Home » Binnenkort

Studentenkoor op tour met MAGIC WORDS

26 januari 2011 Geen reacties

Het Nederlands Studenten Kamerkoor trekt in februari en maart door Nederland met de productie MAGIC WORDS. Uitgangspunt van de voorstelling is ‘Songs of Ariel’ van Frank Martin, maar er zijn werken van vele componisten te horen.

Het Nederlands Studenten Kamerkoor tijdens een vorig optreden.

Het Nederlands Studenten Kamerkoor (NSK) is een projectkoor dat in 1974 werd opgericht en ieder najaar door middel van audities opnieuw wordt samengesteld. Ieder jaar toert het koor rond met een productie.

Dit jaar staat MAGIC WORDS op het programma, genoemd naar een compositie van Geoffrey Burgon. Behalve Burgon zijn er werken te horen van Sinta Wullur, Frank Martin, Marco C. de Bruin, Edwig Abrath, Peter Cornelius, Eduardo Andrés Malachevsky, Ernst Toch, Erik Bergman, Bob Chilcott en Nicolai Rimsky-Korsakov (‘Flight of the Bumblebee’).

Het NSK belooft een programma met ‘illusie, theater, poëzie, storm, vuurwerk, spreekkoren en levensgrote partituren’. The Tempest van Shakespeare, door Frank Martin gebruikt in ‘Songs of Ariel’, is de leidraad voor de voorstelling.

Het koor staat voor de tiende keer onder leiding van Maria van Nieukerken en wordt vergezeld door slagwerksolist Ramon Lormans. De koorleden zullen eveneens slagwerkinstrumenten bespelen.

MAGIC WORDS is op 13 februari te horen in het tv-programma Vrije Geluiden. Daarna volgen er tot en met 5 maart optredens in Eindhoven, Enschede, Nijmegen, Utrecht, Groningen, Leiden en Amsterdam.

Zie voor meer informatie de website van het Nederlands Studenten Kamerkoor.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.