Binnenkort

Studenten Kamerkoor op tournee met ALL-1

Het Nederlands Studenten Kamerkoor gaat vanaf 14 februari op tournee, voor de laatste maal onder leiding van Maria van Nieukerken. Het koor voert het modern-klassieke programma ALL-1 op.

Het NSK tijdens een vorige tournee.

Ondanks dat het Nederlands Studenten Kamerkoor (NSK) het dit jaar zonder zijn grootste subsidieverstrekker moet doen, heeft het toch een tournee op poten weten te zetten. Onder de titel ALL-1 trekken de studenten van 14 februari tot en met 3 maart langs tien kerken en theaters.

Het NSK is een opleidingsinstituut voor jonge, getalenteerde amateurzangers uit de studentenwereld. Het koor bestaat sinds 1974 en wordt al vele jaren geleid door Maria van Nieukerken, die met deze tournee haar afscheid neemt. Ieder jaar gaat het koor op tournee met een groep studenten die door de audities zijn gekomen en in een korte periode een modern-klassiek programa instuderen.

Het programma dat voor de afscheidstournee van Van Nieukerken samengesteld is, draait om thema’s als verdriet, liefde, eenzaamheid en verlangen. Het bevat werken van componisten met veel verschillende nationaliteiten en twee opdrachtwerken, gemaakt door Gijs van der Heijden en Gustavo Trujillo.

Zie voor meer informatie de website van het Nederlands Studenten Kamerkoor.

Vorig artikel

Bayreuther Festspiele zoekt bioscoop op

Volgend artikel

Slot New Yorkse Ring in bioscopen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.