Home » Binnenkort, Nieuws

Studentenkoor bezingt Angels en Demons

23 januari 2013 Geen reacties

Het Nederlands Studenten Kamerkoor voert van 15 februari tot en met 2 maart het concertprogramma Angels & Demons op in diverse steden in het land. Het koor wordt gedirigeerd door Kurt Bikkembergs.

Het is voor het eerst dat Bikkembergs voor het Nederlands Studenten Kamerkoor staat, een koor dat ieder jaar door audities onder Nederlandse studenten wordt gevormd en moderne klassieke muziek op geheel eigen wijze brengt. Bikkembergs volgt Maria van Nieukerken op, die het koor vele jaren leidde.

De dirigent maakt zijn debuut met het programma Angels & Demons. Een programma over ‘hemels heil’ en ‘duivelse streken’, waarin de tegenstelling tussen goed en kwaad centraal staat. Op de lessenaar staan werken van onder andere Benjamin Britten, Jules Van Nuffel, John Tavener en Judith Weir.

Ook voert het koor opdrachtwerken van John Damsma (1944) en Roel van Oosten (1958) op. De eerste schreef een arrangement van Angels van Robbie Williams, de tweede een werk getiteld I heard an Angel.

Angels & Demons gaat op 15 februari in de Ontmoetingskerk in Eindhoven in première. Daarna volgen voorstellingen in acht steden. Zie voor meer informatie de website van het Nederlands Studenten Kamerkoor.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.