BinnenkortNieuws

Studentenkoor bezingt Angels en Demons

Het Nederlands Studenten Kamerkoor voert van 15 februari tot en met 2 maart het concertprogramma Angels & Demons op in diverse steden in het land. Het koor wordt gedirigeerd door Kurt Bikkembergs.

Het is voor het eerst dat Bikkembergs voor het Nederlands Studenten Kamerkoor staat, een koor dat ieder jaar door audities onder Nederlandse studenten wordt gevormd en moderne klassieke muziek op geheel eigen wijze brengt. Bikkembergs volgt Maria van Nieukerken op, die het koor vele jaren leidde.

De dirigent maakt zijn debuut met het programma Angels & Demons. Een programma over ‘hemels heil’ en ‘duivelse streken’, waarin de tegenstelling tussen goed en kwaad centraal staat. Op de lessenaar staan werken van onder andere Benjamin Britten, Jules Van Nuffel, John Tavener en Judith Weir.

Ook voert het koor opdrachtwerken van John Damsma (1944) en Roel van Oosten (1958) op. De eerste schreef een arrangement van Angels van Robbie Williams, de tweede een werk getiteld I heard an Angel.

Angels & Demons gaat op 15 februari in de Ontmoetingskerk in Eindhoven in première. Daarna volgen voorstellingen in acht steden. Zie voor meer informatie de website van het Nederlands Studenten Kamerkoor.

Vorig artikel

FOP scoort met online mini-opera's

Volgend artikel

Burggraaf debuteert bij Challenge Classics

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.