BinnenkortNieuws

Audities Nederlands Studenten Kamerkoor

Het Nederlands Studenten Kamerkoor houdt in oktober audities in negen grote studentensteden voor haar project van 2011: MAGIC WORDS, een programma met veel werk van Nederlandse componisten. Het koor zal onder leiding staan van Maria van Nieukerken.

Eén van de optredens van het Nederlands Studenten Kamerkoor.

Het Nederlands Studenten Kamerkoor (NSK) bestaat al 36 jaar. Ieder jaar wordt het opnieuw samengesteld uit talentvolle amateurzangers uit de studentenwereld, die samen na een intensieve repetitieperiode (drie weekenden en een week) op tournee gaan met een bepaald programma.

Het NSK biedt studenten de gelegenheid om modern-klassiek, Nederlands repertoire uit te voeren dat bij andere studentenkoren vaak niet aan bod komt. Ook zijn veel van de componisten van het repertoire bij de repetities betrokken. Daarnaast spelen theatrale elementen een belangrijke rol in de projecten van het NSK.

Het programma van 2011 is MAGIC WORDS, waarin veel werk van Nederlandse componisten te horen zal zijn. Maria van Nieukerken zal het koor voor de tiende keer leiden.

De audities voor het koor (dat uit 36 deelnemers zal bestaan) worden in oktober in diverse studentensteden gehouden. Hieronder de agenda:

18 oktober: Eindhoven
19 oktober: Nijmegen
22 oktober: Zwolle en Groningen
25 oktober: Amsterdam
26 oktober: Leiden
27 oktober: Utrecht
28 oktober: Rotterdam
1 november: Enschede
3 november: Amsterdam
4 november: Rotterdam

Aanmelden kan via www.nskk.nl.

Vorig artikel

De wereld in 40 operahuizen: Hongkong

Volgend artikel

Gallo doorstaat proeve van veelzijdigheid

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.