BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Trailer: Westbroek als Anna Nicole Smith

Op donderdag 17 februari gaat de opera Anna Nicole in wereldpremière bij het Royal Opera House in Londen. De Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek zingt de hoofdrol: Playboy-model Anna Nicole Smith. Hieronder de trailer.

Anna Nicole is een nieuwe opera van componist Mark-Anthony Turnage en librettist Richard Thomas over het leven van Anna Nicole Smith, een Amerikaans Playboy-model en actrice. Smith werd bekend door in 1994 met een 89-jarige miljardair te trouwen. Na zijn overlijden vocht ze lange tijd om de erfenis. Smith overleed op 39-jarige leeftijd aan een overdosis medicijnen.

De gloednieuwe opera wordt in Londen geregisseerd door Richard Jones en muzikaal geleid door Antonio Pappano, muzikaal directeur van de Royal Opera. Het operahuis kondigt de productie aan als ‘één van de grootste gebeurtenissen in het Royal Opera-seizoen’.

Des te fraaier is het dat de hoofdrol vertolkt wordt door een bekende Nederlandse sopraan: Eva-Maria Westbroek. Haar partij is ‘uitdagend en complex’, aldus het operahuis. Westbroek krijgt gezelschap van zangers als Alan Oke, Gerald Finley, Susan Bickley en vele anderen.

De opera wordt omschreven als ‘provocatief’ en heeft het etiket ’16+’ gekregen vanwege de groffe taal, het drugsgebruik en de seksuele scènes.

Na de wereldpremière op 17 februari zijn er tot en met 4 maart nog vijf voorstellingen. Zie voor meer informatie de website van het Royal Opera House.

Hieronder de trailer:

Vorig artikel

Van ‘deep down’ tot ‘himmelhoch jauchzend’

Volgend artikel

Youtube-portret: Margaret Price

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.