Binnenkort

Matinee voert ‘bijna-opera’ Vivaldi uit

Het Venice Baroque Orchestra onder leiding van Andrea Marcon voert op zaterdag 19 februari de ‘bijna-opera’ La Senna festeggiante van Antonio Vivaldi uit tijdens de ZaterdagMatinee in het Concertgebouw. De ‘serenata’ houdt het midden tussen een cantate en een opera.

Andrea Marcon (foto: Harald Hoffmann).

Andrea Marcons Venice Baroque Orchestra was in 2009 al eens tijdens de ZaterdagMatinee te bewonderen met een uitvoering van Juditha triumphans van Vivaldi. Het bekende barokensemble keert nu terug met een ander werk van de Italiaanse barokcomponist: La Senna festeggiante (De feestende Seine).

Vivaldi schreef zijn ‘serenata’ rond 1725, ter viering van de herstelde diplomatieke betrekkingen tussen Frankrijk en de Republiek Venetië. De Matinee noemt het een ‘bijna-opera’, een werk dat ‘het midden houdt tussen een cantate en een opera’.

De zangpartijen worden uitgevoerd door sopraan Karina Gauvin, mezzosopraan Kristina Hammarström, tenor Peter Gijsbertsen en bas Luca Tittoto.

Het concert wordt live uitgezonden op Radio 4, om 14.15 uur.

Zie voor meer informatie de website van de ZaterdagMatinee.

Vorig artikel

De wereld in 40 operahuizen: Londen

Volgend artikel

Donizetti steekt de draak met operabedrijf

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.