Binnenkort

Lezing over nieuwe Puccini-roman

Op woensdag 2 maart geven Helmut Krausser en Bas van Putten een lezing in het Goethe-Institut over Kraussers pas verschenen roman De tuin van Puccini. Het boek gaat over ‘het geheime leven en de affaires’ van Giacomo Puccini.

Helmut Krausser deed de afgelopen tijd onderzoek naar Puccini’s verborgen levensomstandigheden. Op basis van zijn bevindingen en gedreven door zijn liefde voor Puccini’s opera’s schreef hij Die kleinen Gärten des Maestro Puccini, door Gerda Meijerink vertaald en bij Uitgeverij De Geus uitgebracht als De tuin van Puccini.

Het boek gaat over ’tien turbulente levensjaren’ uit het leven van Puccini. Een wapenfeit uit Kraussers onderzoek is de onthulling van de streng geheim gehouden identiteit van Puccini’s geliefde Corinna.

Het Goethe-Institut organiseert op woensdag 2 maart een avond ‘literaire gesprekken’ rond het boek. Deelnemers zijn Helmut Klausser zelf en Bas van Putten, muziekjournalist van De Groene Amsterdammer.

De avond (in het Duits) begint om 20.00 uur. Reserveren is verplicht. Dat kan via info@amsterdam.goethe.org. Zie voor meer informatie de website van het Goethe-Institut.

Vorig artikel

Youtube-portret: Vivica Genaux

Volgend artikel

De harde wereld achter de coulissen (2)

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.