Home » Binnenkort

Live Zauberflöte in diverse bioscopen

15 maart 2011 Geen reacties

Diverse Nederlandse bioscopen zenden op donderdag 24 maart live Die Zauberflöte uit. De productie komt uit de beroemde Scala in Milaan. In de cast zingen onder andere Genia Kühmeier en Saimir Pirgu.

Opera in de bioscoop is een nog steeds groeiend fenomeen en is allang niet meer voorbehouden aan de Metropolitan Opera, het operahuis dat het fenomeen in een paar jaar tijd groot maakte. Een beroemd operahuis als de Scala waagt zich er bijvoorbeeld ook aan. Donderdag 24 maart zendt het Milanese theater een productie van Die Zauberflöte uit in bioscopen in diverse landen.

De productie komt van de hand van regisseur William Kentridge en wordt muzikaal geleid door Roland Böer, die enige jaren geleden nog bij Opera Zuid op de bok stond.

De cast bestaat uit een aantal gevierde zangers: Saimir Pirgu als Tamino en Mozart-sopraan Genia Kühmeier als Pamina, Albina Shagimuratova als Koningin van de Nacht en Günther Groissböck als Sarastro, Alex Esposito als Papageno en Ailish Tynan als Papagena en vele anderen.

In Nederland doen meerdere bioscopen aan de uitzending mee. Daaronder in elk geval het Heerenstraat Theater in Wageningen en Royal Theaters in Heerlen.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.