BinnenkortFeaturedHeadlineRedactioneel

Zauberflöte Reisopera semiscenisch

Vandaag maakte de Nederlandse Reisopera bekend dat de productie van Die Zauberflöte die op 20 januari in première zal gaan, niet volledig geënsceneerd, maar semiscenisch zal worden uitgevoerd.
Het operagezelschap voert personeelstekort, mede door ziekte, aan bij het nemen van deze beslissing. Het besluit werd vandaag genomen nadat er gisteravond nog een zogenaamde sitzprobe, een repetitie met zangers en orkest, had plaatsgevonden.
Oorspronkelijk was de productie van Floris Visser gepland, die Mozarts opera volgend jaar ook voor de Weens Volksoper zal regisseren.

Regisseur Floris Visser. (© Allard Willemse)

In het persbericht zegt de Reisopera: ‘Personele onderbezetting – onder meer veroorzaakt door ziekte – en de omvang van de geplande productie liggen ten grondslag aan deze beslissing. Het is hierdoor niet mogelijk om in de resterende repetitietijd de voorbereidingen voor een geënsceneerde versie volgens het originele concept en ontwerp, volgens onze gebruikelijke kwaliteitseisen te voltooien.

Decor en kostuums ontbreken in deze semi-concertante versie. De handeling op het toneel wordt uitgevoerd door dezelfde cast, door Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel en door koor Consensus Vocalis. Vooralsnog blijven alle geplande speeldata tussen 20 januari en 22 februari ongewijzigd. ‘

De premiere op 20 januari vindt plaats in het Wilmink Theater in Enschede.

Zodra er meer informatie is omtrent deze situatie hoort u er hier op Place de l’Opera van.

Vorig artikel

Muirhead prachtig als Lucrezia Borgia

Volgend artikel

Potente uitvoering van Fedora live in HD

De auteur

Bo van der Meulen

Bo van der Meulen