Home » Binnenkort, Nieuws

NTR Podium belicht Matinee Parsifal

22 maart 2011

door

NTR Podium zendt zondag 27 maart het tweede deel van een tweeluik over de Parsifal-productie van de ZaterdagMatinee uit. Maandag 28 maart volgt een herhaling van de tweede en derde akte van de opera van Richard Wagner.

Jaap van Zweden (foto: Bert Hulselmans).

NTR Podium zond afgelopen weekend het eerste deel van het tweeluik uit rond de ‘Matinee-Parsifal’ van 11 december 2010. Dit deel is nog terug te kijken via Uitzendinggemist. Afgelopen maandag was de eerste akte van Wagners werk op de buis te bewonderen – eveneens terug te zien via Uitzendinggemist.

Zondag gaat presentator Hans Haffmans verder met zijn reis langs liefhebbers en kenners van Parsifal. Hij praat met onder andere Wagner-deskundige Hartmut Haenchen, kunstenaar Armando en filosoof Machiel Keestra en bezoekt het Wagner-paradijs Bayreuth.

Een dag later wordt de tv-registratie van de tweede en derde akte van Parsifal herhaald. Daarin zijn het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor en de mannen van het Staatskoor ‘Latvija’ te zien en te horen onder leiding van Jaap van Zweden. Solisten zijn onder andere Robert Holl, Falk Struckmann en Klaus Florian Vogt.

De documentaire over Parsifal is te zien tijdens NTR Podium, van 13.00 tot 13.55 uur op zondag 27 maart. De tweede en derde akte zijn te zien rond middernacht op maandag 28 maart.

Zie voor meer informatie de website van NTR Podium.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.