Home » Binnenkort

Reisopera ensceneert Johannes Passion

Enschede23 maart 2011 Geen reacties

De Nationale Reisopera brengt als eerste professionele operagezelschap in Nederland de Johannes Passion van Bach geënsceneerd op het toneel. Dale Duesing regisseert het passieverhaal, dat uitgevoerd wordt door Holland Baroque Society onder leiding van Raphaël Pichon.

,,De Johannes Passion is de meest menselijke van de vier versies in het Nieuwe Testament en daarom ook bijzonder geschikt om geënsceneerd op de bühne te brengen”, meent de Nationale Reisopera. Het operagezelschap vroeg daarom Dale Duesing, die als zanger vele malen het werk van Bach heeft opgevoerd, om een enscenering te maken.

Duesing – onlangs nog in Het Sluwe Vosje te zien bij De Nederlandse Opera – wil er een ‘eerlijke’ productie van maken, die het geloof van Bach en de schoonheid van diens muziek laat zien. ,,We willen het drama zichtbaar maken”, zegt hij. ,,We maken er geen opera van.”

Holland Baroque Society en het koor van de Reisopera tekenen voor de uitvoering. Zij worden geleid door de jonge maestro Raphaël Pichon. De 26-jarige dirigent studeerde viool, piano en directie en richtte in 2005 zijn eigen ensemble op, Pygmalion, dat bestaat uit jonge musici die op authentieke instrumenten spelen. Hij leidde verder operaproducties bij operahuizen in onder meer Rennes, Bordeaux en Nice.

De solorollen worden vertolkt door onder andere Robert Burt (Evangelist), Quirijn de Lang (Jezus), Falko Hönisch (Petrus), Benjamin Bevan (Pilatos), Hanneke de Wit en Yves Saelens. Quirijn de Lang zong onlangs nog Malatesta in Don Pasquale bij de Reisopera.

De productie gaat op 2 april in première in Enschede. Die dag presenteert de Reisopera ook haar seizoen 2011/2012. Na de première wordt de Johannes Passion in diverse theaters in heel het land opgevoerd.

Zie voor meer informatie de website van de Nationale Reisopera.

Hieronder een introductiefilmpje en een interview met regisseur Duesing:

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.