Binnenkort

Bejun Mehta debuteert in Concertgebouw

De Indiase countertenor Bejun Mehta debuteert dinsdag 5 april in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Hij zingt onder begeleiding van Julius Drake een grotendeels Engels programma, met liederen van onder andere Purcell, Quilter en Vaughan Williams.

(Foto: Marco Borggreve)

Bejun Mehta zong al eens bij De Nederlandse Opera, maar zijn debuut in het Concertgebouw liet op zich wachten. Hij stond in 2006 eigenlijk al op het programma, maar door omstandigheden moest hij het concert annuleren. ,,Hij komt nu de schade inhalen met een grotendeels Engels programma”, aldus het Concertgebouw.

Mehta, een neef van de beroemde dirigent Zubin Mehta, behoort tot de top van countertenoren. Leonard Bernstein voorspelde hem een grote toekomst en dat is waarheid gebleken. Mehta trad op bij prominente operahuizen in onder meer Londen, Wenen, Berlijn en New York.

Voor zijn recital in de Vocale Serie van het Concertgebouw heeft Mehta een programma samengesteld met Engelse liederen. Daaronder repertoire van Purcell, Vaughan Williams, Howells, Quilter, Finzi en Berekeley.

De countertenor wordt begeleid door de gerenommeerde liedbegeleider Julius Drake op de piano.

Het concert begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

IOP besluit seizoen met matige Nabucco

Volgend artikel

DiDonato is een diva en een divo

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.