Binnenkort

JT Bioscopen zenden Tsjaikovski-opera uit

Drie vestigingen van JT Bioscopen zenden dinsdag 17 mei Tsjaikovski’s opera Schoppenvrouw, of Pikovaia Dama, uit. De productie van Gilbert Deflo werd eerder opgenomen in het Gran Teatre del Liceu in Barcelona.

Schoppenvrouw is gebaseerd op het gelijknamige verhaal van de grote Russische schrijver Aleksandr Poesjkin. De opera, met een libretto van Tsjaikovski’s broer Modest, draait rond de jonge legerofficier Herman, die geobsedeerd raakt door het kaartspel en het geheim erachter wil ontdekken.

Het Gran Teatre del Liceu zette de één na laatste opera van de Russische componist in juli 2010 op het toneel. De voorstelling, geregisseerd door Gilbert Deflo, werd opgenomen en wordt dinsdag 17 mei in diverse bioscopen wereldwijd uitgezonden, waaronder in drie JT Bioscopen.

De muzikale leiding is in handen van Michael Boder. De cast bestaat uit onder andere Misha Didyk als Herman, Emily Magee als zijn geliefde Lisa, Ewa Podlés als haar grootmoeder en Ludovic Tézier als prins Yeletsky.

Schoppenvrouw wordt uitgezonden in Amersfoort, Heerhugowaard en Nijmegen. De uitzending begint om 20.00 uur. Zie voor meer informatie de website van JT Bioscopen.

Vorig artikel

Negen producties in nieuw seizoen Luik

Volgend artikel

Muziekcentrum Omroep krijgt radioprijs

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.