Home » Nieuws

Muziekcentrum Omroep krijgt radioprijs

10 mei 2011 Geen reacties

Het Muziekcentrum van de Omroep heeft de Ere Zilveren Reissmicrofoon ontvangen. Dat maakte de jury van de Stichting Nipkow gisteren bekend. De prijs is nog maar vier keer eerder uitgereikt.

De prestigieuze radioprijs is een welkome steun in de rug, zo schrijft het Muziekcentrum. Het centrum is momenteel in gesprek met minister Van Bijsterveldt over de toekomst van zijn ensembles (het Radio Filharmonisch Orkest, de Radio Kamer Filharmonie, het Groot Omroepkoor en het Metropole Orkest). Die toekomst is allerminst zeker.

De Stichting Nipkow heeft het Muziekcentrum de prijs toegekend voor ‘de onophoudelijke inspanning die de omroepensembles sinds 1945 leveren voor het stimuleren en in stand houden van een levende muziekcultuur in Nederland’.

De Zilveren Reissmicrofoon, vernoemd naar Eugen Reiss, is een prestigieuze prijs die voor het eerst uitgereikt werd in 1966. Vanaf 1975 beheert de Stichting Nipkow de prijs. De Ere Zilveren Reissmicrofoon is slechts vier keer uitgereikt, waaronder aan het Metropole Orkest in 1998.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.