Nieuws

Muziekcentrum Omroep krijgt radioprijs

Het Muziekcentrum van de Omroep heeft de Ere Zilveren Reissmicrofoon ontvangen. Dat maakte de jury van de Stichting Nipkow gisteren bekend. De prijs is nog maar vier keer eerder uitgereikt.

De prestigieuze radioprijs is een welkome steun in de rug, zo schrijft het Muziekcentrum. Het centrum is momenteel in gesprek met minister Van Bijsterveldt over de toekomst van zijn ensembles (het Radio Filharmonisch Orkest, de Radio Kamer Filharmonie, het Groot Omroepkoor en het Metropole Orkest). Die toekomst is allerminst zeker.

De Stichting Nipkow heeft het Muziekcentrum de prijs toegekend voor ‘de onophoudelijke inspanning die de omroepensembles sinds 1945 leveren voor het stimuleren en in stand houden van een levende muziekcultuur in Nederland’.

De Zilveren Reissmicrofoon, vernoemd naar Eugen Reiss, is een prestigieuze prijs die voor het eerst uitgereikt werd in 1966. Vanaf 1975 beheert de Stichting Nipkow de prijs. De Ere Zilveren Reissmicrofoon is slechts vier keer uitgereikt, waaronder aan het Metropole Orkest in 1998.

Vorig artikel

JT Bioscopen zenden Tsjaikovski-opera uit

Volgend artikel

Poda regisseert humorloze Falstaff in Luik

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.