BinnenkortNieuws

Domingo reikt prijs uit in Concertgebouw

Plácido Domingo reikt morgenavond in het Concertgebouw de EU Prize for Cultural Heritage/Europa Nostra Awards uit. De ceremonie wordt gevolgd door een opvoering van de opera Don Sanche ou le Château de l’Amour van Franz Liszt.

Plácido Domingo (foto: Sheila Rock).

De EU Prize for Cultural Heritage/Europa Nostra Awards 2011 worden uitgereikt aan 27 winnaars uit 13 Europese landen. Ook worden de zes Grand Prix winnaars bekendgemaakt, die ieder 10.000 euro ontvangen.

De prijsuitreiking in de Grote Zaal van het Concertgebouw wordt verricht door Domingo, voorzitter van Europa Nostra, en Androulla Vassiliou, Europese Commissaris voor Cultuur. Aanwezig is ook prinses Margriet. De ceremonie begint om 18.30 uur en is al uitverkocht.

Na de uitreiking voeren solisten van het European Opera Centre en het European Union Youth Orchestra onder leiding van Laurent Pillot de opera Don Sanche ou le Château de l’Amour van Franz Liszt op. De concertante uitvoering wordt opgedragen aan Domingo, ter gelegenheid van zijn 70e verjaardag.

De beroemde tenor/dirigent/operadirecteur zal zelf muzikaal niet in actie komen. Eerder op de dag zal de Spanjaard aankomen bij het Hilton Hotel voor een kort bezoek, samen met Vassiliou, aan één van de drie Nederlandse prijswinnaars, het ArtZuid project.

Zie ook de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Dionysos’ roes in de Gashouder

Volgend artikel

Herheim debuteert bij DNO met Onjegin

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.