Binnenkort

15 concerten in nieuwe serie Opera per Tutti

Opera per Tutti trapt donderdag 15 september zijn vijfde seizoen af. In de nieuwe serie zijn er vijftien voorstellingen te bezoeken. De laagdrempelige operaconcerten zijn dit seizoen voor het eerst ook in Amsterdam-Noord te bezoeken.

Scène uit één van de vorige Opera per Tutti's (foto: Eric van der Eijk).

Opera per Tutti is een ‘lekker tussendoortje voor de operaliefhebber en een niet te versmaden appetizer voor de operabeginner’. In de concerten van Opera per Tutti voert een kwartet van solisten onder pianobegeleiding aria’s, duetten en andere operafragmenten op. De fragmenten worden op luchtige wijze aan elkaar gepraat door artistiek leidster Mylou Mazali (zelf mezzosopraan).

Opera per Tutti werkt samen met de Dutch National Opera Academy en de Opera Studio Nederland om ook jong talent een podium te bieden. Verder wordt er geput uit een pool van zo’n honderd Nederlandse en buitenlandse zangers, zodat de cast iedere maand weer anders is.

Dit seizoen breidt Opera per Tutti zijn speelplaatsen uit van vier naar vijf. Behalve de Vondelkerk in Amsterdam, het Spoorwegmuseum in Utrecht, de Dr. Anton Philipszaal in Den Haag en De Toonzaal in Den Bosch doet Opera per Tutti ook de Buiksloterkerk in Amsterdam-Noord aan.

Het eerste concert staat gepland op donderdag 15 september in de Vondelkerk. De cast bestaat uit sopraan Frederique Klooster, mezzosopraan Mylou Mazali, tenor Gevorg Hakobjan en bas-bariton Jussi Lehtipuu. Zij worden begeleid door Abigail Richards op de piano.

De fragmenten die het kwartet solisten uitvoert, komt uit La Scala di Seta van Rossini, Billy Budd van Britten, I Capuleti e i Montecchi van Bellini, L’Incoronazione di Poppea van Monteverdi, A Midsummer Night’s Dream van Britten en Evgeni Onjegin van Tsjaikovski.

Het concert begint om 20.15 uur. Hetzelfde programma wordt na 15 september herhaald in het Spoorwegmuseum (18 september om 16.00 uur) en De Toonzaal in Den Bosch (25 september om 14.30 uur).

Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

Vorig artikel

Belcanto Summer School van start

Volgend artikel

Tenor Salvatore Licitra overleden

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.