Buitenlands nieuwsNieuws

Tenor Salvatore Licitra overleden

Tenor Salvatore Licitra is vandaag in een ziekenhuis in Catania overleden aan de gevolgen van een scooterongeluk. Dat berichten diverse media. Licitra was 43 jaar.

(Foto: Nikolaus Karlinsky)

Licitra kwam zaterdag 30 augustus ten val met zijn scooter tijdens een rit op Sicilië. Hij liep ernstige verwondeingen aan zijn hoofd op. In het ziekenhuis van Catania werd hij geopereerd, waarna hij in een coma terechtkwam.

Volgens diverse Italiaanse media overleed hij vandaag, nog altijd in coma. Op zijn persoonlijke website is het nieuws echter nog niet bevestigd.

Licitra had een grote staat van dienst in de operawereld. Hij brak internationaal door als vervanger van Luciano Pavarotti in Tosca bij de Metropolitan Opera, 2002. Sindsdien zong hij op alle grote operatonelen rollen.

Lees meer over Licitra’s carrière in het onlangs geplaatste Youtube-portret.

Vorig artikel

15 concerten in nieuwe serie Opera per Tutti

Volgend artikel

Serie Muzen: Karin Strobos

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

4Reacties

 1. Basia Jaworski
  6 september 2011 at 10:27
 2. Gertjan Gubbi
  6 september 2011 at 13:55

  R.I.P. Il grande tenore Salvatore Litrica e morte.

 3. Ria Spaan
  6 september 2011 at 14:54

  Verschrikkelijk, zo’n prachtige echte Italiaanse stem! Ik heb hem vorig jaar nog gezien in Turandot in de Arena di Verona.

 4. Gertjan Gubbi
  8 september 2011 at 15:43

  Salvatore Licitra’s funeral will take place on Friday, September 9, at 2PM at the Santo Stefano Protomartire church in San Vedano al Lambro, Monza, on the outskirts of Milan.