Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Tenor Salvatore Licitra overleden

Catania5 september 2011 4 reacties

Tenor Salvatore Licitra is vandaag in een ziekenhuis in Catania overleden aan de gevolgen van een scooterongeluk. Dat berichten diverse media. Licitra was 43 jaar.

(Foto: Nikolaus Karlinsky)

Licitra kwam zaterdag 30 augustus ten val met zijn scooter tijdens een rit op Sicilië. Hij liep ernstige verwondeingen aan zijn hoofd op. In het ziekenhuis van Catania werd hij geopereerd, waarna hij in een coma terechtkwam.

Volgens diverse Italiaanse media overleed hij vandaag, nog altijd in coma. Op zijn persoonlijke website is het nieuws echter nog niet bevestigd.

Licitra had een grote staat van dienst in de operawereld. Hij brak internationaal door als vervanger van Luciano Pavarotti in Tosca bij de Metropolitan Opera, 2002. Sindsdien zong hij op alle grote operatonelen rollen.

Lees meer over Licitra’s carrière in het onlangs geplaatste Youtube-portret.

door

4 reacties »

  • Gertjan Gubbi zei:

    R.I.P. Il grande tenore Salvatore Litrica e morte.

  • Ria Spaan zei:

    Verschrikkelijk, zo’n prachtige echte Italiaanse stem! Ik heb hem vorig jaar nog gezien in Turandot in de Arena di Verona.

  • Gertjan Gubbi zei:

    Salvatore Licitra’s funeral will take place on Friday, September 9, at 2PM at the Santo Stefano Protomartire church in San Vedano al Lambro, Monza, on the outskirts of Milan.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.