BinnenkortNieuws

Belcanto Summer School van start

Vandaag gaat in Den Bosch de eerste Belcanto Summer School van het Internationaal Vocalisten Concours van start. Grootheden in het belcanto-repertoire, zoals Nelly Miricioiu en William Matteuzzi, geven de komende dagen masterclasses. Op 10 september is er een feestelijk slotconcert.

Nelly Miricioiu tijdens een IVC Masterclass in 2009 (foto: Hans Hijmering).

De Belcanto Summer School is een intensieve cursus, gericht op de belcanto-techniek en werken uit de belcanto-periode. Met de cursus wil het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) zijn inzet voor talentontwikkeling verder uitbreiden.

De eerste editie telt zestien deelnemers, waarvan de helft sopraan. Ze komen uit tal van landen. Naast Nederland zijn dat onder meer Rusland, Brazilië, Indonesië en Letland.

Het IVC heeft vier ‘masters’ van wereldformaat gestrikt om de deelnemers les te geven. De beroemde zangers Nelly Miricioiu (sopraan) en William Matteuzzi (tenor) slaan de handen ineen met dirigent David Parry (bekend van Opera Rara) en belcanto-expert Luca Gorla en geven in koppels ieder twee masterclasses.

Tijdens de masterclasses wordt repertoire behandeld van Händel, Mozart, Rossini, Bellini, Donizetti, (vroege) Verdi en andere componisten uit de belcanto-periode in de negentiende eeuw. De masterclasses in de avond (steeds om 19.30 uur in Muziekcentrum De Toonzaal) zijn toegankelijk voor publiek.

De Summer School wordt op zaterdag 10 september afgesloten met een feestelijk slotconcert in het Jheronimus Bosch Art Center. Alle deelnemers zullen dan optreden.

Zie voor meer informatie de website van het Internationaal Vocalisten Concours.

Vorig artikel

B’Rock speelt knappe Scarlatti-serenata

Volgend artikel

15 concerten in nieuwe serie Opera per Tutti

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.