Home » Binnenkort

Traditionele Peking Opera in wereldpremière

Amsterdam6 september 2011 Geen reacties

Het Tropentheater in Amsterdam brengt donderdag 15 september een traditionele Peking Opera in een hedendaagse regie in wereldpremière. Het werk, Farewell My Concubine, wordt uitgevoerd door de Guoguang Opera Company uit Taipei.

(Foto: Nicholas Fan)

Het Tropentheater begint zijn culturele seizoen dit jaar met het festival TAIPEI TODAY. Komend weekend is de dansvoorstelling Eastern Tale te zien, van 15 tot en met 17 september volgt de Peking Opera Farewell My Concubine.

Het verhaal van Farewell My Concubine kreeg in 1993 bekendheid door een film van Chen Kaige, winnaar van een Gouden Palm tijdens het Filmfestival van Cannes dat jaar. Hetzelfde verhaal is nu door de Guoguang Opera Company uit Taipei in coproductie met het Tropentheater bewerkt tot een Peking Opera, een vorm van traditioneel Chinees theater uit het einde van de achttiende eeuw.

De opera vertelt de levensgeschiedenis van twee operazangers in de Peking Opera en is tegelijk een metafoor voor de politieke situatie van Taiwan. Regisseur Lee Shiao-pin combineert in de voorstelling traditionele opera met muziektheater, acrobatiek, multimediale presentatie en beeldende kunst.

De opera wordt uitgevoerd in de Lichthal van het Tropenmuseum, die speciaal voor de productie omgebouwd wordt tot een ‘spectaculair theater’, aldus de organisatie.

Zie voor meer informatie over Farewell My Concubine de website van het Tropentheater.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.