FeaturedNieuws

Prijsvraag: Win Händels Alcina op dvd

Doe mee aan de Place de l’Opera-prijsvraag en win Händels opera Alcina op dvd. De productie komt uit Wenen en staat onder leiding van Marc Minkowski. In de hoofdrollen onder andere Anja Harteros en Vesselina Kasarova.

Alcina werd voor het eerst opgevoerd in 1735 in Londen. Na een lange periode van afwezigheid raakte de opera in de jaren vijftig weer in trek, onder meer dankzij Joan Sutherland. Inmiddels is het een populair werk bij operahuizen.

In 2010 introduceerde de Wiener Staatsoper een nieuwe productie van Alcina. Het operahuis pakte het grondig aan: het vroeg de gerenommeerde regisseur Adrian Noble voor de enscenering en contracteerde Les Musiciens du Louvre van Marc Minkowski voor de muziek. Én een cast met onder andere Anja Harteros, Vesselina Kasarova, Kristina Hammarström en Veronica Cangemi – niet de minsten in het barokrepertoire.

Place de l’Opera en C&S Entertainment organiseren een prijsvraag. Beantwoord de vraag en maak kans op een dvd van deze Weense Alcina-productie. Er worden drie dvd’s vergeven.

Prijsvraag: Wie dirigeerde de wereldpremière van Alcina in 1735?

Stuur uw antwoord uiterlijk 20 september naar redactie@operamagazine.nl. Vergeet niet uw naam en adres in de email te vermelden.

Als u tot de winnaars behoort, krijgt u daar op 21 september melding van.

Zie voor details van de uitgave en een filmpje de website van C&S Entertainment.

Vorig artikel

Traditionele Peking Opera in wereldpremière

Volgend artikel

Claudio Abbado zwaait meesterlijke Fidelio

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Henrie
    7 september 2011 at 18:43

    Altijd leuk een prijsvraag. Niet dat ik win of denk te winnen maar gewoon leuk om mee te doen 🙂