Home » Binnenkort

Familieopera Hans en Grietje in Den Haag

Den Haag10 oktober 2011 Geen reacties

Stichting Attima voert in oktober vijfmaal Humperdincks sprookjesopera Hans en Grietje op in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Regisseur Pepijn Cladder heeft speciaal voor de voorstellingen een Nederlandse versie van de opera gemaakt.

Promotiebeeld van de productie.

Engelbert Humperdinck zette het beroemde sprookje van Hans en Grietje in 1891/1892 onvergetelijk op muziek. De sprookjesopera die hij creëerde, is nog altijd enorm populair in Duitsland.

Om het werk ook in Nederland toegankelijk te houden, heeft regisseur Pepijn Cladder een Nederlandse versie van de opera gemaakt, speciaal voor een vijftal opvoeringen in Den Haag. Daardoor is de voorstelling, aldus Stichting Attima, geschikt voor iedereen vanaf zes jaar. ,,De opera biedt een unieke gelegenheid om kinderen met klassieke muziek in aanraking te brengen.”

De rollen in de productie worden vertolkt door Karin Strobos, Kim Savelsbergh, Renate Arends en Robbert Muuse. Strobos en Savelsbergh kropen in 2010 al eens in de huid van respectievelijk Hans en Grietje, toen in een productie van Opera Zuid.

De muzikale leiding is in handen van Peter Biloen. Naast zang is er ook jong ballet te zien en verzocht een kinderkoor liederen in de foyer.

Zie voor meer informatie www.hansengrietje.info.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.