Binnenkort

Westbroek zingt Gioconda in volle Grote Zaal

Eva-Maria Westbroek zingt zaterdag 15 oktober voor een uitverkocht Concertgebouw de titelrol in La Gioconda van Ponchielli. De concertante productie van de ZaterdagMatinee wordt geleid door de eminente maestro Bruno Bartoletti.

La Gioconda gaat over een volkszangeres in het zeventiende-eeuwse Venetië, die uit humane overwegingen van haar grote liefde afziet en uiteindelijk zelfmoord pleegt. De tragische opera ging in 1876 in première. Het was dé hit in de jaren tussen Verdi’s Aida en Otello en groeide uit tot de bekendste en meest geprezen opera van Amilcare Ponchielli.

Eva-Maria Westbroek.

De ZaterdagMatinee voert het werk aanstaande zaterdag in zijn Operaserie op. De zaal is uitverkocht. Op de bok staat Bruno Bartoletti, een 85-jarige (!) Italiaanse maestro met een grote staat van dienst. Hij leidt het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor, het Nationaal Jongenskoor en het Nationaal Kinderkoor.

De titelrol wordt vertolkt door de geprezen sopraan Eva-Maria Westbroek, één van de bekendste Nederlandse operazangeressen van dit moment. Zij krijgt gezelschap van Riccardo Massi in de rol van Enzo Grimaldo, Luciana D’Intino in de rol van Laura en Alberto Gazale als Barnaba. Verder zingt bas Luiz-Ottavio Faria de rol van Alvise Badoero, vertolkt Elena Cassion La Cieca en is Paul O’Neill Isepo.

De concertante uitvoering wordt live uitgezonden op Radio 4. Zie voor meer informatie de website van de ZaterdagMatinee.

Vorig artikel

Familieopera Hans en Grietje in Den Haag

Volgend artikel

Bariton Ingvar Wixell overleden

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Spen
    11 oktober 2011 at 16:05

    Wat verschrikkelijk dat ik er niet bij kan zijn! Gelukkig zit ik zaterdag in de bios om Anna Bolena te beschouwen, maar het blijft jammer. Voor de mensen die wel gaan: Geniet ervan!