Binnenkort

Frommermann zingt FrommerFranz

De zangersgroep Frommermann brengt in diverse theaters in Nederland een ode aan Franz Schubert, pakkend getiteld FrommerFranz. Het concert, geregisseerd door Marc Pantus, ging op 15 oktober in première en is nog tot en met april 2012 te zien.

(Foto: Ronald Knapp)

Frommermann is een mannenensemble dat werd vernoemd naar Harry Frommermann, oprichter van de bekende Comedian Harmonists. De groep zet sinds 2005 verrassende en doorgaans zeer succesvolle concerten op het toneel.

Op 15 oktober ging een nieuw Frommerman-project van start: FrommerFranz. Daarin brengen de zangers een ode aan Franz Schubert, de ‘keizer van het kunstlied’ en het ‘icoon van de romantische muziek’.

,,De Frommermannen reiken Franz door tijd en ruimte kameraadschappelijk de hand”, luidt de aankondiging. ,,Frommermann neemt zijn hoed af voor Schubert en zet af en toe de feestmuts op.”

Het programma is uitgedacht, van tekst voorzien en geregisseerd door Marc Pantus. De kostuums zijn van Elianne van Dorp en het licht wordt verzorgd door Thom Hannessen.

Het Frommermann-ensemble bestaat uit zangers als Jan-Willem Schaafsma, Mattijs van de Woerd, Marcel Reijans, Jan Willem Baljet en Martijn de Graaf Bierbrauwer. Instrumentale inbreng is er van David Bollen (piano) en Paul van Utrecht (gitaar).

De eerstvolgende opvoering van FrommerFranz is op zaterdag 29 oktober in het Concertgebouw in Amsterdam. Daarna zijn er tot en met 15 april 2012 nog zeven voorstellingen. Zie voor meer informatie de website van Frommermann.

Vorig artikel

Opera in de media: week 43

Volgend artikel

Kwiecien zingt Don Giovanni in bioscoop

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.