Binnenkort

Kwiecien zingt Don Giovanni in bioscoop

Mariusz Kwiecien zingt zaterdag 29 oktober de titelrol in een wereldwijde uitzending van Mozarts Don Giovanni. De productie van de Metropolitan Opera wordt verder gesierd door zangers als Barbara Frittoli, Luca Pisaroni en Ramón Vargas.

Affiche van de productie (foto: Nick Heavican / Metropolitan Opera).

De Metropolitan Opera trapte onlangs zijn nieuwe seizoen bioscoopuitzendingen af met Anna Bolena van Donizetti. Voor het tweede live-event, dat in meer dan vijftig landen over de hele wereld zal worden uitgezonden, heeft het New Yorkse operahuis Mozarts beroemde en geprezen meesterwerk Don Giovanni van stapel gehaald.

De opera wordt geënsceneerd door Michael Grandage, een regisseur met een Tony Award op zak. Hij vormt een artistiek paar met Fabio Luisi, die de bok overneemt van de zieke James Levine. Luisi werd eerder dit jaar aangesteld als vaste gast-dirigent van de Metropolitan, een eer die verder alleen Valery Gergiev ten deel viel in de historie van de Met.

De cast wordt aangevoerd door Mariusz Kwiecien. De bariton zal een ‘jeugdige en sensuele interpretatie’ van Don Giovanni neerzetten, zo beloven de aankondigingen. Kwiecien was vorig seizoen in de bioscopen te zien in Don Pasquale van Donizetti.

De gerenommeerde sopraan Barbara Frittoli zingt Donna Elvira en Marina Rebeka is gestrikt voor de partij van Donna Anna. Haar geliefde Don Ottavio wordt vertolkt door stertenor Ramón Vargas.

Rijzende ster Mojca Erdmann, niet lang geleden met een recital te zien in het Concertgebouw, zingt de rol van Zerlina. En helemaal bekend voor het Nederlandse publiek is Luca Pisaroni. De Italiaanse bariton zingt Leporello, een rol die hij eerder vertolkte in onder meer Glyndebourne (een productie die bij EMI op dvd verscheen). Pisaroni zong de afgelopen seizoenen vele rollen bij De Nederlandse Opera en debuteerde vorig seizoen in het Concertgebouw.

Joshua Bloom zingt verder Masetto en Stefan Kocán completeert de cast als vertolker van de Commendatore.

De productie van Don Giovanni wordt in diverse bioscopen in Nederland uitgezonden, waaronder in vele vestigingen van Pathé, in CineMec in Ede en in het Limburgse Foroxity.

Zie voor meer informatie over de productie de website van de Metropolitan Opera.

Vorig artikel

Frommermann zingt FrommerFranz

Volgend artikel

IOP ensceneert eigentijdse Carmen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.