Binnenkort

De Doelen huist ‘Feest voor het lied’

De Doelen staat zaterdag 12 november geheel in het teken van het lied. Van ’s morgens 11.00 uur tot ’s middags 17.30 uur zijn er workshops, masterclasses, meezingactiviteiten en concerten mee te maken in het Rotterdamse concertgebouw.

Robert Holl (foto: Stephan Helmreich).

De dag vol liedrepertoire wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de Vrienden van het Lied. De Doelen heeft vier zangers gestrikt om op te treden: de gerenommeerde bas Robert Holl, sopraan Hanneke de Wit en tenor Seil Kim.

Kim, laureaat van het Internationaal Vocalisten Concours 2010, trapt de dag om 11.00 uur af met een recital, begeleid door Rudolf Jansen. Hij zingt liederen van Liszt, Schubert, Schumann en Rachmaninov.

Het tweede concert van de dag wordt verzorgd door Hanneke de Wit. Onder begeleiding van Eildert Beeftink zingt zij liederen van Mozart, Schumann, Mendelssohn, Schubert, Brahms, Beethoven en Richard Strauss.

Liedzanger pur sang, Robert Holl, sluit de dag samen met pianist Rudolf Jansen af. Het duo was onlangs nog te zien in het Muziekgebouw aan ’t IJ in de Serie Grote Zangers. In Rotterdam voeren ze liederen van Schubert uit.

Naast de drie concerten zijn er in de Jurriaanse Zaal en in zes andere Doelen-zalen workshops, masterclasses en meezingactiviteiten te volgen. Zie voor meer informatie de website van de Doelen en de website van de Vrienden van het Lied.

Vorig artikel

Siegfried in New York en Enschede

Volgend artikel

Discografie: Idomeneo (1)

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.