Binnenkort

Brava zendt Norma uit op DNO Keuzeavond

BravaNL zendt vrijdag 25 november de opera Norma van Bellini uit nadat volgers van de cultuurzender via een keuzemenu op hun favoriete DNO-productie konden stemmen. Norma wordt geënsceneerd door Guy Joosten en gedirigeerd door Julian Reynolds.

Scène uit Norma (foto: Marco Borggreve).

Onder de titel DNO Keuzeavond konden kijkers van BravaNL de afgelopen tijd via een keuzemenu op hun favoriete productie van De Nederlandse Opera stemmen. De productie met de meeste stemmen zou op vrijdag 25 november om 20.29 uur uitgezonden worden.

De keus viel dus op Norma, een productie van Guy Joosten die in maart 2005 in Amsterdam te zien was. Hasmik Papian zingt de titelrol en verder zijn onder andere Hugh Smith (Pollione), Giorgio Giuseppini (Oroveso) en Irini Tsirakidis (Adalgisa) te horen.

BravaNL beschrijft de voorstelling als een ’tijdloos drama waar Norma symbool staat voor de succesvolle vrouw, die worstelt om haar dominante maar kwetsbare positie te behouden’.

Zie voor meer informatie de website van BravaNL.

Vorig artikel

Discografie: Kát’a Kabanová

Volgend artikel

Operagrootheid Sena Jurinac overleden

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.