Home » Binnenkort

Opening Scala-seizoen live in bioscoop

Wageningen29 november 2011 1 reactie

Het Heerenstraat Theater in Wageningen zendt woensdag 7 december live de opening van het nieuwe Scala-seizoen uit. De opera waar het beroemde operahuis mee aftrapt, is Don Giovanni. De cast is gevuld met sterren als Anna Netrebko, Peter Mattei en Bryn Terfel.

De Scala in Milaan.

In tegenstelling tot veel andere bioscopen in het land biedt het Heerenstraat Theater in Wageningen geen klassieke producties uit New York, maar een alternatieve programmering met live-uitzendingen uit Milaan, Barcelona, Parijs, Londen en Madrid.

De eerste uitzending van dit seizoen is de eerste opera van het nieuwe seizoen van het beroemde Teatro alla Scala in Milaan: Don Giovanni. De regie komt van Robert Carsen, op de bok staat Daniel Barenboim, vanaf december de nieuwe muzikaal directeur van het Milanese operahuis.

De titelrol wordt vertolkt door Peter Mattei. Naast hem zijn grote sterren te zien: Anna Netrebko zingt Donna Anna, Giuseppe Filianoti is Don Ottavio, Kwangchul Youn vertolkt de Commendatore, Bryn Terfel is Leporello, Barbara Frittoli is Donna Elvira, Anna Prohaska zingt Zerlina en Stefan Kocán kruipt in de huid van Masetto.

De uitzending in Wageningen begint om 18.00 uur. Kaarten kosten 24,50 euro inclusief hapje en drankje. Na afloop is er ruimte om na te praten met operaliefhebber Hans van Krimpen. Zie voor meer informatie de website van het Heerenstraat Theater.

Later dit seizoen staan er nog titels als Manon, La bohème en Rigoletto op het programma in Wageningen.

door

1 reactie »

  • Lieneke Effern zei:

    De opera wordt overigens ook rechtstreeks uitgezonden via de zender Arte.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.