Home » Binnenkort, Buitenlands nieuws

München maakt webcast over nieuwe Ring

München16 januari 2012 Geen reacties

De Bayerische Staatsoper heeft de komende maanden een nieuwe versie van Wagners Ring des Nibelungen op het programma staan. Bij de start van de serie spreken regisseur, dirigent en de intendant over deze nieuwe Ring. Het gesprek is ook als webcast te volgen.

De staatsoper in München.

Het programma van de Bayerische Staatsoper biedt de komende maanden een rijk gevuld pakket aan voorstellingen. Hoogtepunt is de nieuwe enscenering van de vier delen van Wagners Ring des Nibelungen. Die gaan tussen deze week en de traditionele Münchener Opernfestspiele in juni aanstaande in première.

Voor de nieuwe Ring heeft de Bayerische Staatsoper Andreas Kriegenburg gevraagd de tetralogie te ensceneren. De regisseur werkt voor de cyclus samen met dirigent Kent Nagano en decorontwerper Harald B. Thor.

Het eerste deel van de cyclus, Das Rheingold, gaat op 4 februari in première in München. In de maanden erna worden de andere delen, Die Walküre en Siegfried, op het toneel gebracht. Tijdens de Opernfestspiele van juni aanstaande zal Götterdämmerung zijn première beleven. Daarna wordt de hele cyclus nog twee keer tijdens het zomerfestival opgevoerd.

Op donderdag 19 januari voeren regisseur Andreas Kriegenburg en dirigent Kent Nagano met intendant Nikolaus Bachler een gesprek over deze nieuwe enscenering van de Ring. Niet alleen bespreken de heren de nieuwe regie, er is ook de gelegenheid vragen te stellen. Daarvoor hoeft u niet lijfelijk aanwezig te zijn in München want het gesprek wordt als webcast uitgezonden via internet. Via een chatfunctie is het ook mogelijk uw vragen aan de deelnemers voor te leggen.

De webcast vanuit München begint op donderdag 19 januari om 19.00 uur op de site van de Münchener Staatsoper: www.staatsoper.de.

De voorverkoop voor de Münchener Opernfestspiele 2012, met daarin twee complete Ring-cycli, start op zaterdag 21 januari om 10.00 uur. Later start de online verkoop.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.