Binnenkort

Verdi- en Mozart-klassiekers in operaconcert

Opera per Tutti brengt aanstaande donderdag (11/6) in alweer het vijftiende concert in deze reeks veel klassiekers van Verdi en Mozart. Het solistenkwartet wordt daarbij bijgestaan door niet alleen piano-, maar ook klarinetbegeleiding.

De Vondelkerk in Amsterdam vult zich iedere donderdag met operaklanken tijdens het wekelijkse optreden van Opera per Tutti, waarin telkens een andere groep solisten aria’s en andere operafragmenten ten gehore brengt.

Op donderdag 11 juni staan Giuseppe Verdi en Wolfgang Amadeus Mozart veelvuldig op het programma. Er klinken fragmenten uit La Forze del destino, Don Giovanni, La Clemenza di Tito en La Traviata.

Andere stukken tijdens het concert komen van Tsjaikovski, Donizetti, Bizet, Berlioz en Humperdinck.

Het solistenkwartet bestaat uit Lotte Bovi (mezzosopraan), Mylou Mazali (mezzosopraan), Paul Koelbloed (tenor) en Karel Ludvik (bariton). Zij worden niet alleen op de piano begeleid (Alexander Kouznetsov), maar ook op de klarinet, door Coen Stuit.

Ludvik doorliep vorig jaar de Dutch National Opera Academy, waarmee Opera per Tutti een samenwerkingsverband heeft. Koelbloed was al eerder te horen tijdens één van de concerten in de Vondelkerk. Mezzo Bovi heeft ervaring in diverse klassieke opera’s, waaronder Carmen, Werther, Il barbiere di siviglia en Le Nozze di Figaro.

Opera per Tutti begint om 20.15 uur. De kassa is vanaf 19.30 uur open. Meer informatie: www.operapertutti.nl.

Vorig artikel

Opera over de grens

Volgend artikel

Ooit gehoord van Meyerbeer?

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.