Binnenkort

RAP speelt Figaro in four quartets

Het Resident Artists Programme van de Nationale Reisopera speelt op 13 en 15 april Figaro in four quartets. In de muziektheatervoorstelling gaat Mozarts muziek een dialoog aan met poëzie van T.S. Eliot. De productie wordt geregisseerd door Timothy Nelson van Opera Studio Nederland.

De voorstelling Figaro in four quartets is een mix van Le nozze di Figaro – de opera waar de Nationale Reisopera momenteel mee rondtoert – en poëziefragmenten uit T.S. Eliots verzameling Four Quartets.

Het is een “dichterlijke voorstelling waarin vier stellen een ontmoeting met zichzelf en met elkaar aangaan in het aangezicht van de tijd”, aldus het Resident Artists Programme (RAP). Die vier stellen zijn Barberina en Cherubino, Susanna en Figaro, Conte en Contessa en Marcellina en Bartolo.

Het RAP werkt voor de productie samen met het Valerius Ensemble en Opera Studio Nederland. De Studio levert onder meer regisseur Timothy Nelson en diverse zangers.

De muzikale leiding is in handen van Martin Nagashima Toft en de cast bevat de jonge zangers Iris van Wijnen, Bernadeta Astari, Bastiaan Witsenburg, Petra Stoute, Yvonne Kok, James Gilbert, Bora Balci en Anna Majchrzak. De enscenering wordt audiovisueel vormgegeven door August Mostart.

Figaro in four quartets wordt tweemaal opgevoerd: op vrijdag 13 april in het theater Concordia in Enschede en op zondag 15 april in het Compagnietheater in Amsterdam.

Zie voor meer informatie de website van de Nationale Reisopera.

Vorig artikel

Met brengt 28 producties in nieuwe seizoen

Volgend artikel

Opera in de media: week 15

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.